Inlägg 7

Anorexi - ett scenario

Tänk dig själv att alla dina kompisar ska ut och bowla tillsammans och sen ta och käka en pizza ute någonstans. Självklart vill du inte äta eftersom att du har Anorexi och därmed tycker att du är för tjock.

Du vill självklart inte att dina kompisar ska märka att du inte äter något men du vill ju inte heller verka som en riktig tråkmåns och inte följa med.

Vad fan skulle man gjort?
Kan man följa med och bowla och sen bara dra? Oftast är ju ätandet efter också en del av upplevelsen tycker jag iallafall. Kan man gå dit och efter bara ta ett glas vatten, kanske inte, det skulle nog bli ganska tråkig stämning då. Men vad gör man då? Går dit käkar och sen spyr upp allting så man slipper problemet?

Det måste vara grymt jobbigt i sådana här situationer att bestämma sig för vad man ska göra. En sån här vardaglig syssla måste kännas riktigt hemsk och jobbig.

Vad gör då människor i vanliga fall när de ställs inför ett problem? Jo, de frågar någon annan vad de tycker.
Men en anorektiker vill ju oftast inte att någon annan ska veta om något. Att bära på alla dessa små vardagsproblem måste vara väldigt påfrestande. Dessutom kan anorektikern också ha fysiska symtom på grund utav undernäring och annat. Koncentrationsförmågan kan ju inte direkt vara på topp heller när man får i sig så lite näring.
JOBBIG SITUATION.

Kommentarer
Postat av: Amanda

Vad bra och intressanta saker du skriver om! Ja, det måste verkligen vara svårt för de som har anorexi. Man hoppas ju att de i alla fall har någon att prata med!

Grym blogg Ebba! Go girl!!

2010-05-27 @ 08:52:11
URL: http://barn.webblogg.se/
Postat av: Lotta

När det har gått så långt att man inte ens kan tänka sig fejkäta lite pizza, orkar man nog inte heller gå med ut att blowla, om man nu har några kompisar kvar.

Många anorektiker förlorar sina vänner eftersom de inte orkar ta hand om den anorektiska, som ändå inte orkar göra någonting.



fattaru? :D

Fett bra skrivet annars :)

2010-05-27 @ 09:11:28
Postat av: Ebba

Jag fattar hur du menar :)

Lotta med kollen :)

2010-05-27 @ 13:29:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0