Lång text del 3, inlägg 6

Bulimi Nervosa - ”nervös omättlighet”
Det är den latinska översättningen på något
som vi till vardags enkelt kallar för Bulimi.

Bulimi är en allvarlig ätstörning som innebär att den sjuka hetsäter jättemycket mat. När man har ätit upp all denna mat, så vill man bli av med den. Detta görs oftast genom att kräkas. Varför man kräks är för att man får någon slags dåligt samvete för att man har ätit. Då känner man att man måste bli av med det på en gång. Att kräkas är som sagt vanligast men det händer också att den sjuke tränar extremt mycket efter att den ätit eller att personen använder laxeringsmedel.

Bulimi och Anorexi är väldigt lika sjukdomar. Både den som har bulimi och den som har anorexi blir extremt smala, vill dessutom vara så och bägge ger ungefär samma symtom, såsom:
- Mag- och tarmproblem
- utebliven mens
- trötthet
- depression
- kraftig bantning
- låg kroppsvikt
Bara några av symtomen.

Orsaken till att man får både bulimi och anorexi är som sagt starkt påverkat av samhället och sköhetsideal världen över. Ens egen självbild påverkar mycket också och den kan omgivningen påverka mycket genom talet. Det är viktigt att få höra att man duger precis som man är. Det glömmer nog både media bort och människorna i våran närmsta omgivning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0